A ház karaktere

Organikus szállás “egyszerre” két helyen:
Pécs városában és a Mecsekben.

“Gyönyörű környezetben egy remekbe szabott kézműves ház”

Elhelyezkedése előnyösen „kétarcú”. Egyrészt a városközpont mindössze 10 percnyi autóúttal vagy helyi autóbusszal is elérhető,  másrész a küszöbön kezdődik a Mecsek erdősége. A hegy egy déli völgyében vagyunk, Orfű, Abaliget irányába átvezető autó-, kerékpár- és turistautak mentén. 

Ezáltal városi programokhoz kapcsolódó szállásnak és természetkedvelő turistáknak egyaránt alkalmas, vagy csupán egy védett, nyugodt környezetben való pihenésre. Mindezt vendégeink véleménye erősíti meg.

A ház karaktere 1
A ház karaktere 2
A ház karaktere 3

Természetközeli ház egy természetközeli helyen

Több, mint 2000m2-es telken újonnan építettük egy régi, már romosan álló ház helyére. Karakterét meghatározza, hogy építésénél igyekeztünk minél több természetes anyagot használni és láttatni a maguk természetes formájában. Ezt erősítik a hagyományos, kézi technológiák. Így kerültek a házba a látszó fafödém rönk gerendákkal, szélezetlen deszka borítással, a vályogvakolat földfestékekkel színezve, a szalmabála hőszigetelés, a tadelekt falfelületek, a füves zöldtető vagy a saját készítésű fabútorok. Ebbe a sorba illeszkedik a csempemozaik burkolás vagy a foltonfolt textíliák, mikor a kéz munkájával igyekszünk valami többletet adni egy ipari eredetű anyagnak. Jellemzőek az organikus formák, a rusztikus kivitel.

A ház környezettudatos jellege egyrészt a létrehozásból adódik, úgymint a természetes anyagok, már használt anyagok felhasználása, amik helyből vagy minél közelebbről kerültek beépítésre. Másrészt az épület a működésében is igyekszik kevés külső energiát felhasználni, inkább megújulókat. Jó hőszigetelés, benapozottság-árnyékolás, csapadékvizet jól felhasználó, tároló fűtető.

Így pl. nyáron légkondicionálás nélkül is kimondottan kellemes a ház klímája.

A ház karaktere 2

“Sokan illeték már a manapság divatos „öko-” vagy „bio-” jelzőkkel. Magam legszívesebben „kézművesháznak” nevezem, hiszen az épülettől a berendezésig a legtöbb részlet saját kézi munkával készült.”

Märcz Károly – tulajdonos, házigazda

A ház karaktere 5

“Sokan illeték már a manapság divatos „öko-” vagy „bio-” jelzőkkel. Magam legszívesebben „kézművesháznak” nevezem, hiszen az épülettől a berendezésig a legtöbb részlet saját kézi munkával készült.”

Märcz Károly – tulajdonos, házigazda

Kapcsolat

A ház karaktere 6

+36 70 392 6598

kismelyvolgy@mecsekszallas.hu

Pécs, Kismélyvölgy dűlő 56.

Foglaljon telefonon!