Hogyan működik
a vendégház?

Tudnivalók és hasznos tanácsok a ház használatához

Két szintes szállás – ha kell együtt,
ha kell, függetlenül

  • A vendégház két teljesen elkülönülő, független, 5 illetve 6 ágyas, külön bejáratú lakószintből áll, mindkettőben fürdőszobával és felszerelt konyhával, szabadtéri grillezés, főzés lehetőségével, udvarkapcsolattal. Hogy a két lakrész függetlenségét fokozzuk, a felső szinthez közvetlenül egy 100m2-es teraszra nyílik, így visszahúzódóbb vendégeink gyakran alig találkoznak egymással.
  • Az időnként előforduló nagyobb vendégcsoport igénye esetén viszont a két szint egy belső feljáróval össze is nyitható és együtt is használható. Ilyen módon az egész ház egyben funkcionál, egy lakótérré válik.
  • Alul egy nagyobb fedett terasz is van, mellette tűzrakó hellyel, a ház mellett álló hatalmas diófa pedig kellemes hűs árnyékot vet mindkét szint teraszaira.
  • A telken kis patak csordogál keresztül valamint egy kis tavacska is található. A tavacska 1-1,5 méter mély, ezért kérjük, hogy a kisgyermekekre fokozottan vigyázzanak!
  • A parkosított udvaron vannak nagyobb füves területek amelyek alkalmasak játékra is vagy csak pihenésre, a tavacska pedig sok gyereknek és felnőttnek is kedvence, ahol a vízi élőlényeket lehet megfigyelni. A ház feletti hegyoldalt, mely valaha gyümölcsös volt, mára fák és bokrok részben benőtték, így a gyerekeknek kalandos felfedezésére alkalmas terep.
  • Állatbarát vendégház vagyunk, szívesen látjuk vendégül a házi kedvenceket is, örülünk ha ők is a gazdikkal együtt pihenhetnek és kalandozhatnak. Ennek külön díja nincs, viszont természetesnek vesszük és várjuk a gazdik teljes körű felelősségvállalását!
  • Figyelembe kell venniük azt is, hogy a telek nincs teljesen körbe kerítve!
  • A fűtés mindkét szinten fatüzelésű kandallóval történik. Működtetése a vendégek feladata, de mindig meleg házzal várjuk Őket. Mivel a fatüzelés sokaknak nem gyakorlat, néhány hasznos tanáccsal szívesen segítjük, hogy kevés munkával is folyamatos kellemes hőmérséklet legyen a házban. A tüzifa aprítva biztosítva van. Télen, azonnali foglalás esetén vegyék figyelembe, hogy a kihűlt ház felfűtése legalább fél-egy napot igényelhet!
  • A házban wifi van, televízió, rádió nincs.
Hogyan működik a vendégház? 1
Hogyan működik a vendégház? 2
Hogyan működik a vendégház? 3

Konyha és Grill

Mindkét konyhában gázfőzőlap, légkeverős villanysütő, mikró és hűtőszekrény van, illetve fel vannak szerelve főzőedényekkel, kávéfőzővel, tányérokkal, evőeszközzel, poharakkal.

A szabadtéri sütés-főzés kedvelőinek többféle eszköz is segítségére van: grillező, nyársak, sütőtárcsa, bogrács és egy kis kemence is. Külön köszönet jár vendégeinknek, akiktől az eszközöket megtisztítva kapjuk vissza!

Fürdőszobák

A melegvízellátásra kipróbálható a fafűtés hatékonysága (fél óra alatt 80 liter forró víz), mert erre is alkalmasak a bojlerek, de ha valaki a kényelmesebb megoldás mellett dönt, alapból a kapcsolható elektromos bojlerfűtés működik.

Kapcsolat

Hogyan működik a vendégház? 4

+36 70 392 6598

kismelyvolgy@mecsekszallas.hu

Pécs, Kismélyvölgy dűlő 56.

Foglaljon telefonon!